Muziektheatergroep Rode Rozen

Intiem muziektheater
Samen met Renée van Marissing (theaterschrijfster) en Anneke Jansen (dramaturge) maakt Rode Rozen intiem muziektheater. Het is een eigenzinnige zoektocht naar de combinatie van tekst en muziek. Dit heeft geleid tot een aantal kleine, zeer persoonlijke en enthousiast ontvangen voorstellingen. De productie is in handen van Cozy Productions.

Vincent van Gogh
Voor de Museumn8 op 7 november 2009 in Amsterdam ontwierpen we een live-hoorspel Petites Misères in het Van Gogh Museum. Wegens groot succes ging het in reprise op 18 juni, 2 juli en 1 oktober 2010 en zelfs een tweede en derde keer op 12 en 19 december 2014 en 3 en 24 april 2015. Met Wessel van der Wal op contrabas en Els Willems op viool.

Els Willems, Renée van Marissing en Wessel van der Wal tijdens de Museumnacht in het Van Gogh Musuem. Foto: Barbara Croes

The Ballad of Idiots
Voor The Ballad Portal van Castrum Peregrini maakten we in juni 2010 The Ballad of Idiots, een hoorspelballade.

Renée van Marissing en Allerd van den Bremen tijdens de opvoering van The Ballad of Idiots in Castrum Peregrini. Foto: Lars Ebert

Eerdere voorstellingen
Het huis en de ruimte (2009), hoorspelinstallatie voor de Aura tentoonstelling van Castrum Peregrini.

Werk in opvoering (2006), gespeeld tijdens festival Mooie Woorden in Utrecht i.s.m. cellist/acteur Harald Austbø.

Ik ben er voor niemand (2006), hoorspel naar het gelijknamige boek van Ingmar Heytze, i.s.m. De Hoorspelfabriek.

Rammen (2005), gespeeld in een vrachtwagen tijdens Culturele Zondag.

Lopen (2004), ging in première op het festival Utrechtse Nieuwe in de Stadsschouwburg te Utrecht en tourde een klein jaar langs verschillende podia in Nederland.

Dansen (2003)

Rode Rozen op SoundCloud

text